side 1-2-3-4-5-6-7-8  

Visjon og virkelighet…

Så deilig å bli stor!
Det var tanken da jeg var på shopping i november, og kjøpte meg et regnskapskontor. Jeg la inn et bud mest for moro skyld - jeg tilbød mye mindre penger enn de andre budgiverne, men plutselig satt jeg med et regnskapsbyrå i fanget. Så herlig, tenkte jeg! Nå skal jeg bare sitte å sjefe mens tre ansatte skal jobbe og streve. Endelig har jeg noen til å slave for meg! Dyktige medarbeidere gjør at jeg kan jobbe kortere dager. Være mer sammen med barna. I firmaet får jeg tid til å bygge opp en kursvirksomhet, drive med markedsføring, dra ut i kundebesøk og virkelig ta godt vare på kundene. Ekstraservice – det er det de skal få. ITB Consult skal bli det beste regnskapsførerselskap i landet. Og Kristin blir ”årets forretningskvinne 2010”. For en fantastisk fremtid!

Finansieringen gikk på mirakuløst vis i orden med god hjelp og velvilje fra bank, samboer og Stella Nova. Men banken brukte litt tid. Og jeg fikk følgende beskjed fra mitt nyinnkjøpte firma: Du får ikke nøkler før du har betalt! Greit nok, men her er det mye å sette seg inn i, masse som skal på plass. Dager ble til uker og omsider fikk jeg nøkler og satte i gang. Det første jeg møtte var en misfornøyd kunde som leverte oppsigelse, her ville han ikke ha regnskapet sitt. Javel. Vi får ta vare på de kunder vi har da, her er mer enn nok å gjøre. Men en av de ansatte viser seg å være 50% sykemeldt. Vel, vel, dette skal vi nok greie. Så får jeg beskjed om at en annen var 100% sykemeldt. Ok. Vi får stå på litt hardere. Så ble den 50% sykemeldte 100% sykemeldt. Og det er en uke igjen til mva-oppgaver skal leveres. Flere kunder ringer og klager på regninga. Hva skal dette bety? Det var ikke sånn det skulle være! Her skulle jeg sitte å nyte livet som administrerende direktør, og så er det ingenting som fungerer?! Misfornøyde kunder og syke medarbeidere og 30 mva-oppgaver som skal inn om få dager??? Hmmm… Her må vi ha forsterkninger. Etter mye om og men får jeg tak i et par vikarer, og vi blir kanskje ikke mer enn en uke forsinket. Når fristen går ut er det bare 19 utålmodige kunder som venter på sitt regnskap og momsoppgave for termin 5. Jeg jobber mer enn noen gang og ungene begynner å lure på


om mamma har flytta. En dag kommer et julekort i posten. Det kan da vel ikke være jul allerede? Det er ikke mulig, det har jeg ikke tid til!!! Kan noen være snill å få utsatt jula med en måned eller to?

Alt ordner seg etter hvert. Helt sikkert. Og det blir nok jul i år også. Noen knuste drømmer senere og noen erfaringer rikere innser jeg at de dessverre har rett de som påstår at å være bedriftsleder er hardt arbeid, hardt arbeid og hardt arbeid. Søren og.

God jul fra

Kristin J. Høgli
ITB Consult AS

 


Tirsdag på Kafe Køh


Flere av medlemmene har kommet med ønsker om uformelle treff - uten fastsatt program. En del av medlemmene har problemer med å komme fra på dagtid. Derfor startet vi Nettverkstreff på Kafe Køh andre tirsdag i måneden på kvelden. Dette har vi nå hatt i to år. Men det har ikke slått an - stort sett har det bare vært en eller to fra styret som har møtt opp. Derfor taes denne
aktiviteten av programmet vårt.Interiørtjenester, belysning, gardiner, tepper,
puter, tapeter

www.indigointerior.no
Liv Bente Øyehaug tlf. 971 163 98
Les side 3 Les side 5